Sommario:

Reagerende Audiolamp: 9 passaggi
Reagerende Audiolamp: 9 passaggi

Video: Reagerende Audiolamp: 9 passaggi

Video: Reagerende Audiolamp: 9 passaggi
Video: Java On Conference 2022, JDK 19, Spring Framework 6 и Spring Boot 3 [Новости MJC #11] 2024, Ottobre
Anonim
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp

Ik heb dit project gemaakt voor mijn keuzevak "oggetti SMART".

Ik heb de audio reagerende bureaulamp gekozen omdat ik veel muziek luister thuis. Dus als ik ergens dan muziek aan zet moet het branden.

Het reageerd niet alleen op muziek maar kan ook op praten reageren. Maar het moet ook pas reageren als ik dat wil. dat wordt gedaan door een RFID pass. Dit functioneert anche aan knop om onnodig gebruik te voorkomen. Hij moet weer na 10 minuten stoppen en wachten tot er weer weer een RFID pasje langs komt.

Passaggio 1: MoSCoW Lijst

Mosca Lijst
Mosca Lijst

Passaggio 2: Arduino Nano

Arduino Nano
Arduino Nano

Ik ga voor dit project een microcontroller gebruiken van Arduino. De Nano V3.0

Ik heb voor een nano versie gekozen om er voor te zorgen dat ik ze makkelijk kan opbergen in de behuizing en dat ik ze makkelijk kan solderen permanente.

Passaggio 3: sensore geluid

De Geluidsensor
De Geluidsensor

Il sensore gel è basato su un microfono e un amplificatore. L'amplificatore è un lm358. Il sensore di altezza è un sensore digitale e un sensore analogico. Met un potmeter kan je de gevoeligheid verkleinen di vergroten.

sensore: sensore. scheda tecnica lm358

Passaggio 4: lettore RFID

Lettore RFID
Lettore RFID

Il lettore RFID è stato utilizzato per la porta con una mastercard e un tag RFID che possono essere utilizzati in modo diverso da un altro. Anche un tag RFID voorgehouden wordt dan kijkt hij of dat hij toegang heeft. Inoltre, il tag RFID può essere utilizzato anche per un segnale da Arduino nano. Die zorgt er dan voor dat de led aangezet worden en dat het licht op het geluid gaat reageren met behulp van de geluidsensor.

Lettore RFID: Scheda tecnica

Passaggio 5: circuito elettrico per il Voeding 5V

Circuito elettrico per 5V Voeding
Circuito elettrico per 5V Voeding

Ik gebruik voor de voeding regeling een lm317. ik gebruik deze doordat ik met mijn opleiding elektrotechniek al meer gewerkt heb met deze voedingsregelaar.

de formule van de lm317 è Vout = 1,25 * (1 + R2/R1). Hierbij è bij mijn schakeling de R2 330Ohm e de R2 è de 100 e 10 samen, dus 110Ohm.

als je het moeilijk berekenen vindt kan je ook deze site gebruiken: calcolatrice lm317

De lm317 può essere compreso tra 37 volt hebben e ingang. hierdoor kan je de 12v adattatore vervangen porta een 24v. non è meglio che sia caldo e caldo per la casa.

scheda tecnica lm317

Passaggio 6: circuito elettrico per led

Circuito elettrico per LED
Circuito elettrico per LED

Ik heb dus gekozen per un Arduino nano per la lampada. de arduino zorgt ervoor dat de analogen input van de microfoon wordt omgezet tot een output digitale voor de led. de led krijgt stroom van de 2de arduino (zie volgende stap)

De codering voor de Arduino heb ik toegevoegd. La codifica zorgt ervoor dat er een bepaalde waarde van de analogen input van de geluid omgezet wordt naar een waarde voor de digital output die naar de led gaan.

In de codering zit ook een voorzorg voor het vastlopen van de microfoon. als de microfoon te vaak een verkeerde waarde geeft wordt hij automatisch gereset.

I led sono compatibili con una striscia led RGB (Ledstrip) su un pannello in pvc. in pvc con altezza e diametro furgone 4cm.

De ledstrip heeft 3 aansluitingen. Jebt een aansluiting voor 5V voor de GND e de digital input van de arduino nano.

Passaggio 7: circuito elettrico per RFID

Circuito elettrico per RFID
Circuito elettrico per RFID

Per utilizzare un/un pulsante di controllo, ik gekozen per un tag RFID. Deze schakeling zorgt ervoor dat je met een pasje hem aan kan zetten. Je kan met de masterpass iemand toevoegen of verwijderen aan de lamp.

Het is wel belangrijk dat je de ledlampjes (niet die aan de ledstrook) aan de ground verbindt doormiddel van een 220Ohm weerstand. Zie eindschakeling.

De programmare heb ik toegevoegd.

Questa programmazione è niks meer dan een voorgecoodeerde file die je kan invoegen in het programma. si apre con: File>Esempi>MFRC522>Controllo di accesso

er is al veel te vinden in de file zelf maar er hoeven maar een paar dingen veranderd te worden

#define COMMON_ANODE moet je weg halen door er twee (/) voor te zetten. daarna zet de 3 keer #define (kleur)Led with bijbehorende pin.

je moet ook een #define relay 5 neerzetten voor de Relay pin.

voor de tijd van het aan zijn van het apperaat moet je int lockDelay neerzetten met een bepaalde tijd in seconden.

je moet bij de concesso(300) veranderen porta concessa(lockDelay).

Passaggio 8: Schakeling totale

Fase 9: Ontwerp

Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp

Ik heb de behuizing gemaakt with behulp van de Lasersnijder. Ik heb de buitenkant gemaakt van hout van 3.6mm dik. ik heb om het licht mooi door te laten met plexiglas raampjes erin gemaakt. het è plexiglas melkwit. dit is de plexiglass die ik heb gekocht: Plexiglass.

è ontwerp voor de lasersnijder heb ik gemaakt con Adobe Illustrator. om er voor te zorgen dat de lasersnijder goed snijdt moet de lijn 0.01mm dik zijn en RGB red. Ik heb het ontwerp voor de behuizing en het plexiglass toegevoegd.

Consigliato: